Potpisan ugovor vredan 220 miliona: Modernizacija borbenog oklopnog vozila u FAP-u

Priboj -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas privredno društvo "FAP Korporacija" a.d. Priboj.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

FAP i Uprava za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane potpisali su ugovor o modernizaciji borbenog oklopnog vozila Vojske Srbije, poznatijeg kao BOV.

Nakon obilaska pogona montaže, gde su prikazane trenutne aktivnosti koje se vrše na vozilima za potrebe Vojske Srbije, ministar Vulin je rekao da su FAP i Priboj strateško opredeljenje Srbije i da je FAP ušao u jednu novu tehnološku ligu.

"Vojska Srbije se intenzivno oprema i jača. Ona čuva svoje postojeće kapacitete, svoje postojeće sposobnosti, ali ih i značajno unapređuje. Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je bio veoma jasan - vojska mora da bude snažnija, mora da bude jača, naši vojnici moraju da rade na novim i savremenim sredstvima, a za to nam je itekako potreban FAP", rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar Vulin naglašava da Srbija sa Aleksandrom Vučićem na čelu neće dozvoliti da FAP prestane da postoji, niti da se u Priboju ne živi dobro, da se ne razvija, i ne unapređuje.

"Sa velikim ponosom moram da kažem da je FAP ušao u jednu potpuno novu tehnološku ligu. To je veliki napredak za nas da je FAP u stanju da se modernizuje i da, oni što je do njega, u potpunosti unapredi borbeno oklopno vozilo pešadije, da je u stanju da remontuje naše ognjeve, da na veoma zahtevnom tržištu uvek bude prvi i da uvek bude u stanju da ispuni svaki zahtev Vojske Srbije", naglasio je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Vulin je dodao da će do kraja ove godine FAP samo sa Vojskom Srbije ugovoriti oko četiri miliona evra, što garantuje i opstanak FAP-a i ljudi u Priboju.

"Na FAP-u je da radi, a na nama je da obezbedimo sredstva, da obezbedimo da ova fabrika postoji i funkcioniše. Vojska Srbije će nastaviti da se intenzivno oprema, intenzivno jača i uvek, na prvom mestu, od domaćeg proizvođača. Uvek ćemo birati, kad možemo da biramo, domaću pamet i domaće znanje, jer samo ono što sami proizvedemo to je zaista naše i to niko ne može da vam oduzme. Vojska Srbije u najvećoj meri mora da bude oslonjena na domaće proizvođače", dodaje ministar Vulin.

strana 1 od 193 idi na stranu