Teški pregovori sa Behtelom: Sve spremno za početak radova na Moravskom koridoru

Trstenik -- Ministarka Zorana Mihajlović rekla je da je sve spremno za početak radova na izgradnji Moravskog koridora, čim se potpiše ugovor sa konzorcijumom “Behtel-Enka”.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/bogdan.hoda
Foto: Depositphotos/bogdan.hoda

"Vlada Srbije, ministarstvo, ’Koridori Srbije’ kao investitor i druge institucije vode pregovore o potpisivanju komercijalnog ugovora sa ’Behtelom’. Osamsto miliona evra je ogroman iznos i traži detaljno pregovaranje i ne čudi što su pregovori teški", rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je odgovarala na pitanja novinara u Trsteniku, gde je obišla pešački i cevovodni most kojim je rešen problem vodosnabdevanja za 10.000 ljudi, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture.

Kako je navedeno, Mihajlovićeva je dodala da ne želi da licitira da li će početak radova biti za 7, 10 ili 15 dana, ali da je važno da je sve spremno za početak radova kod Kruševca, čim se potpiše ugovor.

"Koridor 10 i Koridor 11 važni su za povezivanje Srbije sa regionom, a Moravski koridor je važan za povezivanje Srbije iznutra, njenih građana i privrede, jer će povezati Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac. Očekujemo da izgradnja ovog auto-puta traje oko dve i po godine", navela je.

strana 1 od 193 idi na stranu