Folksvagen zaobilazi Tursku: "Srbija je pouzdan partner, nije vreme za komentare"

Beograd -- Ministra finansija Sinišu Malog novinari su pitali da prokomentariše odluku Folksvagena da odloži izgradnju fabrike u Turskoj.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Prema njegovim rečima, za našu zemlju bilo bi od velikog značaja kada bismo uspeli da privučemo tu investiciju, ali dodao je da ne može ništa više da kaže, jer Srbija treba da pokaže da je pouzdan partner i da ne daje olako informacije o tako velikim investicijama.

"Ne bih da komentarišem, to je najmudriji odgovor koji mogu da vam dam, prosto jer se takve stvari ni ne rade. Sa druge strane, razgovori koji bi vodili sa njima su mnogo ozbilljniji i treba da pokažete da ste pouzdan partner koji olako ne daje informacije i ne bavi se politikom na takav način, već ozbiljno pristupa razgovorima o svakoj novoj investiciji, a pogotovo o investiciji u vezi sa dovodjenjem Folksavagena u Srbiju", rekao je Mali odgovarajući na pitanja novinara u vladi.

Ističe da su takve investicije uvek predmet ozbiljnih analize i pregovora.

"Za nas bi bilo od najvećeg mogućeg značaja da privučemo i tu fabriku", kazao je ministar i napomenuo da je važno to što Srbija ima sve bolji kreditni rejtoing i što ulaže u infastrukturu, ali i to što je faktor stabilnosti u regionu.

Mali kaže da država razgovara sa velikim brojem investitora svaki dan, kako bi oni došli u Srbiju i zaposlili građane.

strana 1 od 193 idi na stranu