Udruženje "Novi taksi": Štrajk opasan, hoćemo razgovore

Beograd -- Milorad Đokić, osnivač i zakonski zastupnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije, objavio je danas osnivanje novog taksi udruženja "Novi taksi – moj taksi".

Izvor: B92
Podeli
Foto: CarGo/Dušan Leonovski
Foto: CarGo/Dušan Leonovski

Kako je saopštio CarGo, javno je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednicu Vlade Anu Brnabić da ga prime kako bi "vlada čula i druge taksiste i drugu stranu taksi medalje".

Đokić je apelovao da štrajk postaje opasan i da, kao zvanični predstavnik taksista, prihvata pruženu ruku vlade, koja je pozvala na razgovore i obustavu blokade Beograda.

Đokić kaže da se i taksistima i javnosti objašnjava da je reč o borbi za zakon i profesiju, ali da je zapravo štrajk taksista politički zloupotrebljen i da neko veliki stoji iza svega, kaže se u saopštenju.

O saradnji sa CarGo, Đokić je rekao da se sam javio nakon javnog poziva ove kompanije poštenim taksistima i ponuđenog rešenja, kome se, pored njega, kako kaže, odazvalo stotine taksista.

"CarGo je pružio ruku taksistima i odgovorio rešenjem. Dakle, CarGo nije neprijatelj. Pravljenje nove taksi aplikacije i sistema omogućiće taksistima fer uslove, a državi regularno plaćene poreze", rekao je Đokić.

Đokić je pozvao taksiste da postanu deo "Novog" taksija, jer sada više ne moraju ništa da trpe, da imaju alternativu i da ovim dobijaju priliku da ponovo postanu svoji.

Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo Technologies i Milorad Đokić, predsednik novoformiranog udruženja "Novi taksi" potpisali su danas memorandum o razumevanju kojim se softverska kompanija CarGo Technologies obavezala da će napraviti najsavremeniju aplikaciju za "Novi taksi". Taksi aplikacija će omogućiti "retro taksi, ali sa modernom tehnologijom", što je jedan od slogana novoformiranog udruženja, saopšteno je.

strana 1 od 193 idi na stranu