Najveća turistička atrakcija Jahorine: Gondola "Javor Partizan" predstavljena u Beogradu

Olimpijski centar "Jahorina" bogatiji je od ove godine za još jednu turističku atrakciju – Gondolu "Javor Partizan".

Srbija

Izvor: B92

Subota, 12.10.2019.

16:28

Najveća turistička atrakcija Jahorine: Gondola
Foto: Olimpijski centar Jahorina

Gondola je predstavljena na konferenciji za medije u Beogradu. Brojne zvanice imale su priliku da u centru Beograda vide kabinsku gondolu čije svečano otvaranje je zakazano za 30. novembar na olimpijskoj lepotici.

Tim povodom, generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, istakao je: "U prethodnim danima ste bili u prilici da u centru Beograda vidite izgled jedne od ukupno 36 kabina koliko ćemo ih imati na Jahorini. Gondola je dužine 1.100 metara ima i jednu VIP kabinu prilagođenu za posebne prilike, a ukupnog je kapaciteta 2.700 skijaša po satu. Ova investicija vredna je osam miliona evra i povezaće deo skijališta Prača sa delom skijališta Poljice, a trasa će raditi i kada ostale instalacije zbog vremenskih prilika to nisu u mogućnosti. Uz gondolu smo izgradili i tri skijaške staze, uređene po FIS standardima, dužine pet kilometara, zaštićene vetroustavima i prekrivene sistemom osnežavanja".
Foto: Olimpijski centar Jahorina
Ljevnaić je poručio da je cilj promocije ujedno i najava zimske sezone, a da lokacija nije izabrana slučajno.

"Naše statistike govore da više od 50 odsto gostiju na Jahorini dolaze iz Srbije, što nam je posebno drago. S obzirom da smo ovo leto radili više nego ikada i uspešno realizujemo 10 velikih infrastrukturnih projekata koji će zimu na Jahorini učiniti još komfornijom za turiste i skijaše, čast nam je da to sve promovišemo u Beogradu. Jahorina definitnivno postaje prepoznatljiv brend u zemljama regiona i šire, što je svakao u našem interesu", dodao je generalni direktor OC Jahorina. Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović zahvalio je svim prisutnima što daju doprinos da turistički proizvod sa Jahorine i Jahorina kao turistička destinacija RS bude dostupna svima onima koji žele svoj odmor da provedu na Jahorini.

"Nama u Predstavništvu predstavlja posebno zadovoljstvo da radimo na promociji Jahorine u Srbiji, pre svega, zbog činjenice da je Vlada Republike Srpske svojim odnosom i izdvajanjem sredstava za sve ono što se radi na Jahorini jasno pokazala šta je Jahorina kao turistički proizvod. Takođe, jako je važno kada imate menažment koji je posvećen poslu i prati svetske trendove", dodao je Cicović.

​Nakon Beograda, gde promocija gondole traje do ponedeljka 14. oktobra, od 17. do 21. oktobra promocija se nastavlja i u Novom Sadu na Trgu slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: