"Počeli smo veliki posao i završićemo ga"

Kuršumlija -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kuršumliju, gde ga je sačekao veliki broj građana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, Bojan Stekić
Foto: Tanjug, Bojan Stekić

On je, posle, obilaska kasarne "Toplički ustanak" i polaganja venca na spomenik stradalim vojnicima u NATO bombardovanju jasno naglasio da Srbija više ne sme da gubi ljude.

Vučić je, takođe, sumirao sve što je urađeno za Toplički okrug, i ponovio je koliko će nova radna mesta, ali i vojna pojačanja u ovom kraju značiti za sve stanovnike Kuršumlije.

"Nova fabrika znači da će 300 porodica biti dugoročno situirano, da mogu da garantuju i sebi i svojoj deci bolju budućnost. Mnogo para ulažemo, i kraj radova se ne vidi. I pitao sam hiljadu puta koliko para treba, i uvek traže mnogo. Ali kažem vam, počeli smo veliki posao, i završićemo ga", rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da je država tu za svoje građane, ali i da neće da obećava ono što ne može da se obeća.

"Samo vas molim da razumete da u državi ne raspolažemo ćupom koji je bez dna iz kog se vade pare. Bezbroj puta sam molio investitore da dođu u Krupanj i Ljuboviju. I ljudi su pristali da dođu tek kada smo počeli da gradimo auto-puteve , baš zato je važno razvijanje infrastrukture", kaže predsednik.

"Tek kada budete dobili auto-put, ja znam da će Toplica biti u sigurnim rukama. Videćete mnogo više mašina i radova, videćete kojom brzinom ćemo sve da radimo. Rok je do juna, a ja vam kažem da ćemo otvoriti sve već u aprilu. Kažem vam zato što hoću vama da pokažem koliko smo sposobni da energično radimo i da se borimo za svoje građane i za svoju zemlju", istakao je Vučić.

Ulagaće se u poljoprivredu

Foto: Tanjug, Bojan Stekić
Foto: Tanjug, Bojan Stekić

Prisutnima se obratila i premijerka Ana Brnabić koja je rekla da je cilj Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija pobeđuje po kilometrima autoputeva, proizvodnji, broju fabrika, u sportu i kulturi.

Postavila je pitanje kako je moguće da Kuršumlija sa tri prelepe banje, sa Đavoljom varoši i arheološkim nalazištima i blizinom Kopaonika bude siromašna samo zato što nije bilo puteva.

Podsetila je da je pre nekoliko nedelja sa Evropskom investicionom bankom potpisan ugovor o kreditu za auto-put mira koji će povezati Niš, Prokuplje, Kuršumliju, do Merdara, Prištine i albanske luke Drač.

"Nadam se da ćemo početi izgradnju tog autoputa krajem sledeće godine, da završimo projektovanje i krećemo da gradimo prvu deonicu Niš-Pločnik. To će potpuno promeniti sudbinu ovog kraja", rekla je premijerka.

To će, kako je navela, olakšati život građanima i dovođenje stranih investicija, kao i proboj srpskih proizvoda na tržišta.

"Zato je veoma važno što smo završili južni krak Koridora 10 i što završavamo istočni krak i što do kraja oktobra počinjemo i Moravski koridor i autoput Mira", istakla je Ana Brnabić.

Naglasila je da će država strateški ulagati i u sve druge sektore, kao što je poljoprivreda, odnosno u sisteme za navodnjavanje, automatske sisteme protivgradne zaštite, elektrifikacije polja.

"U Žitorađi je sproveden jedan od prvih projekata elektrifikacije polja. Osetila sam veliki ponos kada su mi tamošnji poljoprivrednici pokazali kako izgleda lubenica sa i bez sistema za navodnjavanje. Takva treba da bude poljoprivreda u Srbiji", naglasila je Brnabićeva.

Podsetila je da je završena zgrada automatske protivgradne stanice u Valjevu i dodala da će uskoro biti završene i u Bukolji i Užicu i da će nastaviti sa građenjem i dalje. Kako je navela, država je uložila 20 miliona evra u škole, bolnice, domove zdravlja, javne ustanove, navodnjavanje, autoputeve.

strana 1 od 193 idi na stranu