Veliki planovi za srpsku banju: Čeka se investitor, u planu izgradnja hotela

"Ovčar Banja ima velike potencijale, pre svega u lečenju i plan je da se dovede ozbiljan investitor", izjavio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Srbija

Izvor: ozonpress.net

Subota, 12.10.2019.

14:10

Veliki planovi za srpsku banju: Čeka se investitor, u planu izgradnja hotela
Foto: Depositphotos, Slast

Prema njegovim rečima, investitori sa kojima je razgovarano u protekle dve godine zainteresovani su za izgradnju hotela, u čijem sklopu bi bilo i lečilište, jer je upravo u tome potencijal banje.

"U oktobru 2016. godine restitucijom, zemlja je vraćena eparhiji Žičkoj. Imamo blagoslov vladike Justina da zajedno tražimo investitora koji bi trebalo na levoj obali Morave, koja pripada Čačku, da izgradi određene sadržaje. Vladika želi da se manastiri u Ovčarsko-kablarskoj klisuri izdržavaju od sredstava koja bi platio investitor", naveo je Todorović.

Todorović kaže da pored verskog i zdravstvenog turizma, Ovčar Banja je idealna i za sport, prenosi Ozon Press.

"Alpinisti prave prvenstvo Srbije, nadamo se da će biti i Balkansko. Važno nam je da se uloži što više", istakao je on.

Grad Čačak je investirao 2.500.000 dinara za Info centar u Ovčar Banji, a statitika pokazuje da prođe oko 6.000 domaćih i stranih turista. Postoje informatori na više jezika, a najveće interesovanje je za posetu Kablaru.

Meštanima, ali i gostima Banje na raspolaganju je teretana na otvorenom, kao i mogućnost iznajmljivanja bicikala, za šta je Ministarstvo turizma opredelilo 3.500.000 dinara.

Todorović je rekao i da je za narednu godinu u planu rekonstrukcija železničke stanice u Ovčar Banji, ali i Prijevoru i Trbušanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: