Predsednik Aleksandar Vučić stigao u Toplički okrug, obišao put Blace-Beloljin

Bela Zemlja -- Predsednik Aleksandar Vučić započeo je posetu Topličkom okrugu u okviru kampanje Budućnost Srbije obilaskom radova na državnom putu između Blaca i Beloljina.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednika su u naselju Bela Zemlja dočekali predsednik opštine Blace Milan Ćurčić i izvođači radova.

Tokom obilaska predsednik je razgovarao sa radnicima. Radovi na putu započeti su 13. septembra, a ukoliko sve bude po planu odnosno ako vremenski uslovi to dozvole 12 km puta biće završeni do 31. decembra.

Vrednost radova je 504 miliona dinara, koje je izdvojila država Srbija. Nakon rekonstrukcije put će biti širi za nešto više od jednog metra, tako da će biti širok 7,2 metra. Put će bolje povezati Blace sa Prokupljem.

Nakon obilaska radova na putu predsednik će se obratiti građanima u Blacu, posle čega će u Kutlovcu obići poljoprivredno gazdinstvo Milenković. Posetu Topličkom okrugu Vučić će nastaviti u Kuršumliji gde će položiti kamen temeljac za fabriku namenske industrije BS S. Zatim će obići kasarnu Toplički ustanak u Kuršumliji i položiti cveće stradalim pripadnicima 354 pešadijske brigade u NATO bombardovanju.

Za kraj posete Topličkog okruga najavljeno je obraćanje predsednika Vučića i premijerke Ane Brnabić građanima u Kuršumliji.

Veliki broj građana Blaca i okolinih mesta okupili su se u centru te opštine, gde će im se oko 11 časova obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Okupljeni građani kažu da od predsednika Srbije očekuju da nastavi da radi kao do sada, a nadaju se otvaranju novih fabrika, ulaganjima u poljoprivredu i gradnju puteva. Ističu da je to poljoprivredni kraj, naročito voćarski, ali da nedostaju odgovarajuće subvencije koje bi stimulisale i mlade da se bave poljoprivredom.

Meštani Blaca kažu da posebno cene rad i upornost predsednika Vučića i to što kada nešto obeća to i ispuni.

strana 1 od 193 idi na stranu