Ministar delegaciji MMF predstavio Zakon o penzionom i invalidskom osiguranju

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.10.2019.

08:55

Ministar delegaciji MMF predstavio Zakon o penzionom i invalidskom osiguranju
FOTO: EPA, JIM LO SCALZO

Delegaciju MMF predvodi Jan Kejs Martein, a tema razgovora bili su budući planovi Ministarstva i dosadašnji rezultati, posebno o unapređenju sistema socijalne zaštite i penzionog sistema, kao i o borbi protiv sive ekonomije.

Đorđević je predstavio delegaciji MMF-a set zakona čije se usvajanje očekuje u narednih godinu dana i istakao da je jedan od njih i Zakon o penzionom i invalidskom osiguranju, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako kaže, briga o najstarijim građanima jedan je od prioriteta rada resornog ministarstva te se u skladu sa tim veliki broj aktivnosti usmerava na poboljšanje njihovih uslova života.

Dosadašnja saradnja sa MMF-om bila je na visokom nivou i nastojaćemo da i u budućnosti nastavimo tu dobru saradnju na obostrano zadovoljstvo, a u korist građana Republike Srbije“, istakao je ministar i zahvalio MMF-u na dosadašnjoj podršci.

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda pohvalila je dosadašnje rezultate Ministarstva istakavši da uvek postoji prostora za dodatno unapređenje saradnje, te da je njihova podrška Srbiji uvek prisutna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: