"Izaslanik Donalda Trampa želeo da čuje koliko politički problemi utiču na poslovanje"

Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, kaže da je čast i iznenađenje da je Ričard Grenel i u Prištini i u Beogradu želeo da čuje poslovnu zajednicu.

Srbija

Izvor: RTS

Petak, 11.10.2019.

08:46

FOTO: Depositphotos, shirotie

Grenel je, inače, specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa.

Važno je i što se sa perspektive čiste politike prebacilo na to šta su posledice i šta će se dogoditi ukoliko "ne sednemo za sto, ne dogovaramo se i ne rešavamo probleme".

Marko Čadež je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da svako rešenje kreće od toga šta su nam zajednički interesi.

"Zaista želimo da pružimo podršku i predsedniku Vučiću, i svima onima koji vode ovaj dijalog i žele da reše ovaj problem koji nas opterećuje. Imali smo juče sastanak trilaterale, govorimo o produbljivanju ekonomskih integracija, ali ne možemo da govorimo o tome dok još uvek mislimo da možemo da živimo u nekom zamrznutom stanju problema u sred našeg regiona", rekao je Čadež.

Sa Grenelom je, kaže, razgovarao o tome koliko politički problem između Beograda i Prištine otežava poslovanje i koliko bi možda više bilo i američkih i drugih investicija da se sa rešavanje problema uradi na pravi način.

"Čini mi se da postoji i politička volja i teško je da neko iz poslovne zajednice kaže: ajde da se sada to brzo reši, jer razumemo u potpunosti da jeste komplikovano i jako teško za političare, ali mi ono što možemo da doprinesemo, mi ćemo da pomognemo", naveo je Čadež.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: