Kasne autobusi za GSP: Kinezi se izvinjavaju Beograđanima

Kineska kompanija "Hajger" navodi da će zakasniti isporuka jednog dela ugovorenih gradskih autobusa.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.10.2019.

09:00

Kasne autobusi za GSP: Kinezi se izvinjavaju Beograđanima
Foto: Beoinfo

Zbog toga su iz sedišta ove firme uputili izvinjenje Beograđanima.

Do kašnjenja je, kako je saopštila kompanija, došlo jer su zbog primene novih ekoloških standarda u EU, proizvođači motora kasnili s početkom proizvodnje najnovijih "evro 6 step D motora", odnosno zbog zastoja u proizvodnji motora za evropsko tržište.

"Proizvođači dizel motora imali su ograničen rok do 1. septembra ove godine za prilagođavanje proizvodnje najnovijim normativima 'EURO 6' što je dovelo do kašnjenja u isporuci motora", kaže u saopštenju predstavnik kompanije Hajger u Srbiji Aleksandar Tomašević.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu se navodi da je u prvom "lotu" kompanija na vreme isporučila prvih 30 autobusa izrađenih sa motorima po najnovijem standardu "evro 6 step D".

Iako "Hajger" neće moći da isporuči sve autobuse u ugovorenom roku do danas, 8. oktobra, kompanija navodi da će autobusi sukcesivno stizati i biti isporučeni GSP Beogradu najkasnije do 30. novembra.

Kompanija navodi da je uložila maksimalne napore da do kašnjenja ne dođe, ali da na otežane faktore nije mogla da utiče.

"Iako je kašnjenje nastalo iz objektivnih razloga, kompanija 'Hajger' će poštovati sve principe korektnog poslovnog odnosa u skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa firmom GSP Beograd i Gradom Beogradom", stoji u saopštenju.

"Želimo da nađemo način i građanima Beograda nadoknadimo štetu koja je nastala usled kašnjenja, i da pokažemo da Grad, bez obzira na sve probleme koji mogu da se jave na tržištu uvek može racunati na 'Hajger' kao profesionalnog i odgovornog kooperanta", naveo je Aleksandar Tomašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: