NALED: Zakon o prevozu nije uključio sve strane, CarGo potreban građanima

Beograd -- Ivan Radak iz NALED-a ocenio je da sve zainteresovane strane nisu bile uključene u pisanje izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/Syda_Productions
Foto: Depositphotos/Syda_Productions

Prema njegovim rečima, zbog toga se dešava da taksisti protestuju i traže gašenje CarGo aplikacije, dok veliki broj CarGo korisnika pokazuje da je ova aplikacija potrebna na tržištu, saopštio je CarGo.

"Ovakav problem sa protestima nastaje kada pravite zakon, a ne pozovete sve zainteresovane strane da učestvuju. Ovde se zakon ne zasniva na tržišnim principima i nije usmeren ka korisnicima zato on neće funkcionisati", rekao je Radak gostujući u Beogradskoj hronici RTS.

On je ocenio da se zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ne zasniva na procenama i tome šta korisnici žele, već se gledalo šta će taksistima odgovarati, saopšteno je.

"Građani se nisu pitali i zato se dešavaju ovakve situacije i ovo nije normalno. CarGo ima toliko korisnika da pokazuje da je tržištu potreban", ocenio je Radak.

Kako je navedeno, on je dodao da taksisti gledaju Zakon o drumskom saobraćaju, dok sa druge strane CarGo posluje kao udruženje i pruža pomoć na putu svojim članovima, što nije taksi prevoz, tako da, kako je rekao, to deluje potpuno logično i legalno.

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić rekao je za RTS da se na njegov poziv da se osnuje novo pošteno taksi udruženje za tri dana javilo više od 100 poštenih taksista koji ne žele da budu deo protesta i haosa, već žele da nađu rešenje.

"CarGo je jedini za sada koji je ponudio rešenje za protest i maltretiranje građana. Mi ćemo pomoći taksi preduzetnicima i poštenim ljudima da otvore novo taksi udruženje koje će se zvati ’Novi taxi’ jer smatramo da postoji prostora da se normalno obavlja i njihova delatnost. CarGo će im obezbediti besplatan i nov softver", rekao je Guberinić.

On je dodao da CarGo neće postati taksi preduzetnik, niti taksi prevoznik, već će samo pomoći u osnivanju udruženja i ponuditi najsavremeniju aplikaciju za novi taksi, saopšteno je.

strana 1 od 193 idi na stranu