U utorak počinju radovi na prsten auto-putu Beograd-Sarajevo

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da su zajednički infrastrukturni projekti Srbije i Turske značajni zbog regionalnog povezivanja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.10.2019.

14:43

U utorak počinju radovi na prsten auto-putu Beograd-Sarajevo
Foto: Depositphotos, bogdan.hoda

Ona naglašava da su oni važni i zbog novog znanja i novih tehnologija koje na ovaj način dolaze u Srbiju.

"Veoma je važno što počinje da se realizuje projekat koji su inicirali predsednici Srbije i Turske, izgradnja prsten auto-puta Beograd-Sarajevo. Pripremni radovi na prvoj deonici ovog auto-puta, od Sremske Rače do Kuzmina, završeni su, i sutra je početak glavnih radova, pre svega na mostu preko Save. Takođe je važno što ćemo na ovoj deonici imati i zajednički granični prelaz između Srbije i Bosne i Hercegovine", rekla je Mihajlovićeva za RTS.

Ona je dodala da se očekuje da radovi na ovoj deonici traju oko dve i po godine, dok se za drugu deonicu, od Požege do Kotromana, radi projektno-tehnička dokumentacija za koju se očekuje da bude završena iduće godine.

"Početak radova na toj deonici može da se očekuje u 2021. godini. Takođe, ista turska kompanija koja gradi dve deonice auto-puta Beograd-Sarajevo, radiće i rekonstrukciju puta Novi Pazar - Tutin, a radi i na izgradnji stanova u Vranju i Nišu", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da su ljudi u Srbiji navikli da turske kompanije otvaraju nove proizvodne pogone i fabrike, pre svega uz Koridor 10, ali da je važno što su sve više prisutne i u oblasti infrastrukture.

"Jedna od najboljih turskih kompanija, ''Enka'', radiće zajedno s američkim ''Behtelom'' na izgradnji Moravskog koridora, što je projekat od kojeg očekujemo da donese potpuno nove tehnologije u oblasti infrastrukture u Srbiji", rekla je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: