Startit i Google stvaraju nove generacije preduzetnika koji će ostati u zemlji

Nešto više od godinu dana nakon što se Startit udružio sa Google-om u cilju razvijanja srpske startap scene, na zvaničnom blogu tehnološkog giganta

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2019.

13:25

Startit i Google stvaraju nove generacije preduzetnika koji će ostati u zemlji
FOTO: Depositphotos, puhhha

Srpski Startit na zvaničnom blogu Google-a, predstavljen je kao primer organizacije koja pomaže napredak lokalnih biznisa.

Tehnološki gigant je na Keyword-u, objavio članak u kome Google izdvaja tri od svojih mnogobrojnih Launchpad partnera.

"Jedan od ta tri je i domaći Startit, koji je prepoznat kao organizacija koja ima za cilj da ulije novi život u srpsku ekonomiju nakon stagnacije u prethodnim decenijama i tim uslovljenim odlivom mozgova", navodi se u blogu.

Podsetimo, 2017. godine organizacija srpskih preduzetnika u dijaspori Serbian Entrepreneurs organizovala je posetu predstavnika Google-a Beogradu, a kao rezultat jednog od tih sastanaka Srbija je prošlog aprila postala prva zemlja u Evropi čiji je akcelerator, Startap akademija, podržan od strane Google Developers Launchpad programa i koji se pridružio rastućoj mreži nezavisnih akceleratora širom Latinske Amerike, Afrike, Evrope i Azije.

Od tada su se u Novom Sadu i Beogradu održali Google Launchpad događaji namenjeni domaćim startapima koji su tada dobili priliku da rade na razvoju svojih proizvoda zajedno sa mentorima iz Google-ove i Startitove mreže.

Računarski fakultet u Beogradu je potom uveo kurs Tehnološkog preduzetništva, podržan od Google Launchpada, a baziran na programu Startap akademije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: