"Ulažemo 30 miliona evra u Luku Novi Sad"

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović obišla je Luku Novi Sad povodom uključivanja ove luke u globalni lanac luka kojima upravlja kompanija DP World iz UAE.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.09.2019.

14:19

Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prisustvovala je predstavljanju investicionog plana za novosadsku luku.

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da je današnji dan važan jer je Luka Novi Sad ušla na međunarodnu pozornicu vodnog saobraćaja, saopšteno je iz ministartva.

"DP World je prvi strani investitor u vodnom saobraćaju u Srbiji. Drago mi je da za partnera imamo jednu od najboljih svetskih kompanija, kojoj je novosadska luka 79. po redu u svetu kojom upravlja. Decenijama se nije ulagalo u vodni saobraćaj, mi tu grešku ispravljamo", izjavila je ona.

Mihajlovićeva je dodala da će u Luku Novi Sad biti uloženo 30 miliona evra, a da će država nastaviti ulaganja i u druge luke - Sremsku Mitrovicu, Prahovo, Bogojevo, Smederevo, navedeno je u saopštenju.

"Srbija se menja u infrastrukturnom pogledu, jer je infrastruktura osnova privrednog razvoja. To možete videti i u Novom Sadu, pored ulaganja u luku, završen je Žeželjev most, gradi se brza pruga, nove saobraćajnice", rekla je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: