Investirane dve milijarde dinara za brži razvoj Subotice

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je da je za tri i po godine investirano dve milijarde dinara u infrastrukturne projekte u Subotici.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2019.

15:36

Investirane dve milijarde dinara za brži razvoj Subotice
Foto: Depositphotos/pajche

Kako je Milićević naveo, sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom razgovarano je o mogućnosti da se proširi radna i poslovna zona u Subotici.

Ta poslovna zona jedna je od najboljih po opremljenosti i prometu, a dolaskom najnovijeg investitora njeni kapaciteti su popunjeni.

Razgovarano je o tome kako da Pokrajinska vlada donese nove modele i instrumente podsticaja u oblasti turizma, a kako je istaknuto, Subitica je jedna od važnih turističkih tačaka u pogledu potencijala, saopšteno je iz Pokrajinske vlade. Milićević je na čelu delegacije Pokrajinske vlade u kojoj su bili i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, obišao nekoliko lokacija gde su realizovane investicije koje su važne za ukupno funkcionisanje Grada Subotice.

U školi "Žarko Zrenjanin" sanirani su zidovi u fiskulturnoj sali, a radove u iznosu od 1,8 miliona dinara finansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Pokrajina je zajedno sa Gradom finansirala i izgradnju sekundarne mreže fekalne kanalizacije u dužini od 400 metara, u Mačvanskoj ulici, a ti radovi koštaju oko 17,5 miliona dinara.

Delegacija Pokrajinske vlade obišla je i Gerontološki centar, gde su uz pomoć Republičke i Pokrajinske vlade i Grada Subotice, stvoreni izuzetni uslovi za boravak naših najstarijih gradjana. Pokrajinska vlada je u finansiranje projekata u Gerontološkom centru do sada uložila oko 65 miliona dinara, dok je za povećanje kvaliteta usluga u Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ opredelila 32,3 miliona dinara

"Obišli smo danas svega tri bitne investicije u Subotici, a mnogo je onih koje su aktivne i koje su vredne u investicionom i svakom drugom smislu", kazao je Milićević i naveo da su to između ostalog velnes centar na Paliću, Subotičko pozorište i drugo.

"Sve ovo govori da je danas Subotica jedno veliko gradilište, da je angažmanom rukovodstva uspela da privuče značajna sredstva iz Republike i Pokrajine", naglasio je Milićević i dodao da je Subotica uredjen grad sa jasnom vizijom i strategijom razvoja.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban kazao je da je u tom gradu u protekle tri i po godine iz Republike i Pokrajine, investirano oko pet milijardi dinara. On je dodao da raduje činjenica da se nastavlja sa ulaganjima. Laban je kazao da je pri kraju priprema projekta za rekonstrukciju Opšte bolnice u Subotici, čija je vrednost oko 35 miliona evra, a početkom nove godine započeće rekonstrukcija Gradskog stadiona, u vrednosti od 20 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: