Ovaj grad jedan je od prvih koji će uvesti 5G mrežu: Uz to grade puteve i otvaraju vrtiće

Sombor će uskoro biti jedan od prvih gradova sa 5G mrežom, kaže gradonačelnica ovog grada Dušanka Golubović.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2019.

09:57

Ovaj grad jedan je od prvih koji će uvesti 5G mrežu: Uz to grade puteve i otvaraju vrtiće
Sombor FOTO: Depositphotos, xbrchx

"Pored radova na uvođenju 5G mreže, u toku je rekonstrukcija puta Sombor-Baja, počinju radovi na izgradnji novog puta Stapar-Sivac. Istovremeno očekujemo obnovu puta Sombor-Vrbas, kao i početne radove na izgradnji brze saobraćajnice od Vrbasa do graničnog prelaza u Bačkom Bregu..", kaže gradonačelnica Golubović.

Osim toga, da bi se uredilo zaštićeno jezgro započeti su radovi na rekonstrukciji objekata javne namene: Grašalković palati, Galeriji Milan Konjović, zgradi Županije..

Kako navodi, cilj je unaprediti život građana Sombora i tako zaustaviti trend opadanja broja stanovnika, posebno kada su mladi u pitanju.

"Otvoreni su nova ambulanta i vrtić, a rekonstruisane su i centralne prostorije Doma zdravlja i osnovne škole. U planu su izgradnja novog velikog objekta unutar bolničkog kompleksa i sanacija hirurškog bloka bolnice, adaptacija Gerontološkog centra, kao i zgrade Centra za socijalni rad", navodi ona.

Gradonačelnica kaže da grad podržava mlade kroz brojne programe i aktivnosti, merama u oblasti zapošljavanja, ali i stipendijama u toku školovanja.

"U Somboru svako dete je dobilo mesto u vrtiću, počeli smo kupovinu kuća mladim bračnim parovima, kao i pomoć u kući za samohrane roditelje i porodice sa više dece. Pokrenut je program finansiranja četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje. U planu je i osnivanje agrobiznis centra za pomoć mladim bračnim parovima na selu."

Prema njenim rečima, u prethodne tri godine Sombor beleži konstantan i značajan porast broja turista, a rezervat biosfere Bačko Podunavlje se od prošle godine nalazi pod zaštitom UNESKO-a.

U Somboru ima više od 1.000 malih i srednjih preduzeća, a grad je prepoznat od strane investitora kao grad sigurnog ulaganja i povoljnih poslovnih uslova, kaže Golubović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: