"Beograd dobija gondolu koja će povezivati Kalemegdanski park i Ušće"

Beograd će dobiti gondolu koja će povezivati Kalemegdanski park i Ušće kao što gondolu imaju Jerusalim, Njujork, Salzburg, Koblenc i mnogi drugi gradovi.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 22.09.2019.

09:50

Kalemegdan FOTO: Depositphotos, uroszunic

Do kraja godine biće otvorena pasarela koja je bliža Beogradskoj tvrđavi, to je najavio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Izgradnja metroa počeće do kraja naredne godine na Makiškom polju.

"Do novembra treba da bude usvojen PDR Makiškog polja, a zatim će Vlada proglasiti javni interes i počinjemo eksproprijaciju", rekao je Vesić u intervjuu za Blic.

Dodao je i da kineska strana nastavlja projektovanje u fazama kroz međudržavni sporazum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: