Novac iz rebalansa ide na izgradnju puta Ruma-Šabac-Loznica, Moravski koridor...

Rebalansom budžeta biće izdvojena dodatna sredstva za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 20.09.2019.

14:48

Novac iz rebalansa ide na izgradnju puta Ruma-Šabac-Loznica, Moravski koridor...
Foto: Depositphotos, diyan_nenov, 13944141

Najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović, navodeći primer da će u novembru moći da počnu radovi na izgradnji auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

U tom ministarstvu je rečeno Tanjugu da predlog rebalansa budžeta predviđa dodatna sredstva za deonice Ruma - Šabac - Loznica od 600 miliona dinara, zatim za Moravski koridor 14 milijardi dinara, za deo auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine do Požege 550 mililna dinara, za auto-put Beograd - Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina 1,45 milijardi dinara, kao i sredstva za druge projekte.

"Počinjemo radove na mostu kod Šapca početkom ili sredinom novembra", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara na otvaraju Vojvođanskog salona u Novom Sadu.

Kako je rekla, Srbija zahvaljujući stabilnoj finansijskoj situaciji 2019. i 2020. počinje izgradnju šest auto-puteva, što je ozbiljan investicioni plan.

"Ministarstvo građevine je poznato po tome da iskoristi sav svoj budžet, a nekada tu bude i dodatnih sredstava, tako je bilo svake godine. U tom smislu novac koji se sada dobija za infrastrukturu rebalansu budžeta odnosi se isključivo na kapitalne investicije. Nema tu novca za dodatno zapošljavanje i plate."

Kaže da će rebalansom dodatna sredstva biti namenjena za deonicu Preljina - Požega, zaitm za auto-put Sremska Rača - Kuzmin, kao i za Moravski koridor, za koji se već narednih nedelja očekuje zaključivanje komercijalnog ugovora.

"Budući da je kod Kruševca završena eksproprijacija, možemo početi i radove na tom važnom auto-putu. Četvrto se odnosi na auto-put i brzu saobaćajnicu Ruma - Šabac - Loznica".

Kako je rekla, taj novac nije bio predviđen u budžetu za ovu godinu zato što nije bila spremna projektno-tehnička dokumentacija.

"Nismo želeli da opterećujemo budžet, jer nismo bili sigurni da će sve oko dokumentacije za auto-puteve biti završeno ove godine", kazala je Mihajlovićeva i dodala da su te investicije vredne više milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: