Vlada Srbije investitor projekta izgradnje beogradskog metroa

Vlada Srbije biće investitor projekta izgradnje beogradskog metroa, dogovoreno je danas na sednici Radne grupe za izgradnju beogradskog metroa.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.09.2019.

12:38

Vlada Srbije investitor projekta izgradnje beogradskog metroa
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

Toj radnoj grupi predsedava potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Odlučeno je da Vlada Srbije kao investitor izabere posebnog finansijskog savetnika za ovaj projekat, dok će Grad Beograd izabrati tehničkog savetnika, koji će zajedno pratiti čitav projekat.

"Smatramo da je ovo najbolji model za realizaciju", navela je Mihajlovićeva u saopštenju, u kojem se dodaje i da je izgradnja dve linije metroa u Beogradu jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji i svakako najveći infrastrukturni projekat u modernoj istoriji Beograda.

Mihajlovićeva dodaje i da će biti potrebno obezbediti i zakonodavni okvir kako bi čitav projekat izgradnje dve linije metroa u prestonici Srbije bio realizovan na najbolji mogući način.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kabineta predsednika Srbije, državni sekretari i pomoćnici ministarke u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnici "Železnica", kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: