Inženjerska komora kuća za sve inženjere, biće uključena u sve državne projekte

Inženjerska komora biće u uključena u sve državne projekte, predviđa sporazum koji je juče potpisan u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Srbija

Izvor: B92, Prva TV

Utorak, 17.09.2019.

11:23

Inženjerska komora kuća za sve inženjere, biće uključena u sve državne projekte
Foto: Prva TV

"Inženjerska komora Srbije ponovo postaje kuća za sve inženjere, jer su srpski inženjeri najvažnije što Srbija ima kada govorimo o sektoru građevinarstva, i bez njih nema posla i razvoja", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za Prvu televiziju.

Ona je objasnila da je juče potpisan sporazum o saradnji izmedju Ministarstva i komore, jer je važno da se inženjeri još više uključe u sve projekte koje država realizuje.

Ocenila je da je u prethodnom periodu bilo mnogo više politike nego struke u komori, da se novac trošio nekontrolisano, a inženjeri ucenjivali članarinom, kako bi dobili licencu.

"Zato smo mi 2017. godine preuzeli izdavanje licenci, jer smo imali zastoj od godinu dana kada komora to nije činila. Ne možete inženjerima oduzeti jedan od osnovnih alata za rad, jer bez toga ne mogu da učestvuju niti potpišu projekte. Ali, vratićemo izadavnje licenci u IKS, jer je ona mesto za to", rekla je ona i istakla da su za svega sedam dana izdali oko 1000 licenci.

Mihajlovićeva je dodala da država pokreće novi investicioni ciklus vredan 20 milijardi evra samo u infrastrukturi i da inženjerska komora mora biti uključena u ovaj projekat.

"Infrastruktura je od nacionalne važnosti. I jučerašnji sporazum sa Inženjerskom komorom posebno je važan jer ćemo komoru kao organizaciju uključiti u sve što radimo. Komora nije samo Beograd, već se nalazi u deset gradova u Srbiji, ima svoj Upravni odbor i skupštinu i učestvovaće aktivno u projektima koje realizujemo", rekla je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: