Ministarstvo odbrane demantuje da Krušik izvozi oružje u Jemen

Beograd -- Ministarstvo odbrane negiralo je tvrdnje lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da preduzeće "Krušik" izvozi naoružanje i vojnu opremu Jemenu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Kako se navodi u saopštenju takve navode nazvalo "zlonamernim i netačnim".

"Ovakvi navodi neodgovornih političara nisu samo zlonamerni već i nanose direktnu štetu svim zaposlenima u Odbrambenoj industriji Srbije, lažima joj narušavajući izvozne potencijale", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da učestvuje u procesu kontrole izvoza naoružanja i vojne opreme i robe dvostruke namene kao jedno od četiri ministarstva i organa državne uprave koje daje svoju saglasnost na pojedinačni zahtev za izdavanje dozvole za izvoz, u skladu sa svojim nadležnostima.

"Naglašavamo da je Srbija, prema kriterijumima transparentnosti u izvozu naoružanja i vojne opreme, već nekoliko godina medju prvih pet država u svetu rangiranih na listi Barometar transparentnosti koju objavljuje organizacija 'Small arms survey' sa sedištem u Ženevi", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane poziva neodgovorne političare koji suprotno podacima referentnih svetskih organizacija iznose neistine radi sticanja najjeftinijih političkih poena, da sa time prestanu jer nanose štetu građanima Srbije.

strana 1 od 186 idi na stranu