Mali: Cilj nam je da podržimo domaće kompanije jer su nosioci razvoja zemlje

Mladenovac -- Domaće kompanije koje zapošljavaju pedesetak ljudi nosioci su razvoja naše zemlje i država će učiniti sve što može da ih podrži, rekao je ministar Siniša Mali.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/RADE PRELIC
Foto: Tanjug/RADE PRELIC

On je obišao kompaniju "Bibli", poznatu po proizvodnji čvaraka u mladenovačkom selu Pružatovac.

"Cilj nam je da podržimo domaću industriju i ovakve domaće kompanije, koje zapošljavaju 40 do 50 ljudi, a baš takve kompanije nosioci su razvoja naše zemlje", rekao je posle obilaska "Biblija" ministar Mali.

Kako je istakao, država će učiniti sve što može i po pitanju pitanju subvencija i podsticaja za ovakve kompanije.

"I sada, kada se kompanije kao što je ’Bibli’ suočavaju sa problemima po pitanju sirovina, pogotovu zbog ove svinjske kuge koja je u svetu, pogotovo u Kini, imala veliki uticaj, tu smo da pomognemo", rekao je i dodao da Mladenovcu "treba i velika kompanija, za koju smo obećali da ćemo da je dovedemo".

On je podsetio da je Srbija šampion u privlačenju investicija i potvrdio da će u sledećem talasu investicija jedna velika kompanija stići i u Mladenovac.

"Mladenovac napreduje u poslednje vreme, u poslednjih četiri godine urađeno je više od 150 kilometara puteva, 12,5 kilometara vodovodne mreže i 7,5 kilometara kanalizacione mreže", rekao je Mali i dodao da se sada kreće sa velikim investicionim programom za Srbiju u kome će za četiri godine biti uloženo preko 12 milijardi evra u vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje, domove zdravlja i vrtiće širom zemlje.

Svaka lokalna samouprava već radi projekte, pa i Mladenovac, da bi konkurisala za te investicije, rekao je on i dodao da je i to svrha njegove posete.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je ministru na podršci u realizaciji infrastrukturnih projekata u poslednje četiri godine.

"Ono što me raduje je da će posebna pažnja biti usmerena na industrijalizaciju naše opštine i nova radna mesta, a očekujem da ćemo u narednom periodu uspeti da napravimo novu industrijsku zonu "Jug" i da ćemo dovođenjem investitora poboljšati kvalitet života građana", rekao je on.

Pružatovac i kompanija Bibli bili su domaćini manifestacija "Kosmajski kazan", a ministar Mali je primetio da treba podržati manifestacije poput te, jer promivišu tradicionalnu hranu i piće i oživljavaju selo.

strana 1 od 186 idi na stranu