Kragujevac sa 70 miliona dinara dokapitalizuje preduzeće Šumadija DES

Grad Kragujevac sa 70 miliona dinara dokapitalizovaće nekadašnje preduzeće Šumadija DES.

Srbija

Izvor: eKapija

Nedelja, 15.09.2019.

10:17

Kragujevac sa 70 miliona dinara dokapitalizuje preduzeće Šumadija DES
Foto: Depositphotos/fotoaliona

Najveći deo te sume, 65 miliona, odlukom odbornika Skupštine grada, biće utrošen za izmirenje dospelih obaveza prema zaposlenima, dok će pet miliona dinara biti uloženo u nabavku novih mašina i modernizaciju proizvodnog procesa.

"Pored toga, naša je ideja da nam država prenese svoj deo kapitala u preduzeću. Time bi grad Kragujevac imao preko 50 odsto, što znači da bismo na osnovu Zakona o javnim nabavkama mogli da poveravamo poslove preduzeću i da ga specijalizujemo za ono što nam je potrebno. To je održavanje parkovskog mobilijara, proizvodnja igrališta za koje već imaju sertifikate, održavanje bandera, ograda i slično", rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić.

Kako se navodi na sajtu grada Kragujevca, on je ocenio da je ovo važna odluka, jer se radi o očuvanju preduzeća koje služi za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba rođenih sa invaliditetom, prenela je eKapija.

"Takvim potezima potpuno ćemo revitalizovati još jedno preduzeće i staviti na noge. Promenom rukovodeće strukture pre šest godina, nakon štrajka radnika, pokrenuli smo proizvodnju, preduzeće doveli u stanje tekuće likvidnosti, a dug od 240 miliona dinara sveli na 65", kazao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: