Načelnik Generalštaba VS najavio povećanje plata pripadnicima vojske od novembra

Beograd -- Povećanje plata pripadnicima vojske može se očekivati od novembra, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa/DJORDJE SAVIC
Foto: Epa/DJORDJE SAVIC

On je u intervjuu za RTS naveo da je povećanje plata pripadnika vojske nešto što je "jako blizu i veoma vidljivo" i da je to direktno vezano za odluku vlade, a da se može očekivati u novembru.

Mojsilović je rekao i da je imao intenzivne razgovore s predsednikom i vrhovnim komandantom vojske Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom o razvoju, opremanju i modernizaciji Vojske Srbije.

"Razumećete me što o detaljima ne mogu da pričam, ali odluke koje su donete sa nivoa predsednika Republike usmeravaju težište našeg rada na najmasovniji vid Vojske Srbije - na kopnenu vojsku", naveo je Mojsilović, dodajući da si već otpočeli s opremanjem složenim borbenim sistemima.

Pomenuo je da je reč o haubicama Nora 155 milimetra, odnosno bobenom vozilu Lazar 3, koje do kraja godine treba da dobije još jedna pešadijska jedinica kopnene vojske.

Načelnik Generalštaba je rekao i da je stanje u ratnom vazduhoplovstvu trenutno tako da obezbeđuje potpunu i punu kontrolu vazdušnog prostora.

Navodeći da je juče bio poseban dan za vojsku, svečan i pozitivan, jer je promovisana najmlađa generacija oficira, Mojsilović je podsetio da je promovisano 156 oficira. Mojsilović je naveo i da je u ovoj generaciji veći broj oficira, a da je ono što ih motiviše da upišu Vojnu akademiju pre svega poverenje u vojsku, poverenje u državu i patriotizam.

strana 1 od 186 idi na stranu