Poklanjaju 40 miliona €: EIB daje novac za jednu deonicu auto-puta od Niša do Prištine

Beograd -- Srbija će sa EIB-om potpisati ugovori o finansiranju gradnje auto-puta Niš-Merdare od ukupno 140 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, bogdan.hoda
Foto: Depositphotos, bogdan.hoda

Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je da će ove sedmice doći u Beograd evropska komesarka za transport Violeta Bulc i da će tom prilikom u "Beograđanki" biti otvoren sekretarijat Transportne zajednice Jugoistočne Evrope.

"Evropska komesarka Bulc dolazi u sredu ili četvrtak i svečano ćemo otvoriti sekretirijat Transportne zajednice", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara.

Ističe da za Srbiju puno znači to što će se u Beogradu nalaziti sedište Transportne zajednice, jer ćemo tako moći da pričamo o velikim koridorima, zatim da utičemo i zajednički radimo na uskladjivanju sa propsima EU, ali i da učestvujemo u donošenju odluka o osnovnim železničkim i putnim mrežama.

"Potpisaćemo ugovor sa Evropskom investicionom bankom o finansiranju za gradnju novog autoputa Niš - Merdare - Priština od 100 miliona evra, kao i ugovor o grantu (poklonu) od 40 miliona evra za prvu deonicu Niš - Pločnik dugu 34 kilometra", rekla je Mihajlovićeva i dodala da se početak radova očekuje sledeće godine.

Napomenula je da se u prethodnom periodu radilo na izradi projektno-tehničke dokumentacije za gradnju tog auto-puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 186 idi na stranu