Od putarina za tri meseca zaradili 6,2 milijarde dinara

Beograd -- U periodu od jula do septembra ove godine srpskim auto-putevima je prošlo ukupno 12.577.351 vozilo.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, Dusan Anicic
Foto: Tanjug, Dusan Anicic

Ostvareni prihod od naplate putarine iznosi gotovo 6,2 milijarde dinara, što je 18,41 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

To je saopštilo Javno preduzeće Putevi Srbije, uz napomenu da je na povećanje prometa vozila na srpskim autoputevima svakako uticalo puštanje u saobraćaj dva nova auto-puta, auto-put kroz Grdelicu i auto-put "Miloš Veliki".

Navodi se da je od 15. juna, kada je pušten autoput kroz Grdelicu, odnosno od početka rada deonice Niš-Preševo u zatvorenom sistemu naplate putarine do danas prošlo ukupno nešto više od dva miliona vozila.

Proteklog, poslednjeg avgustovskog vikenda zabeleženo je ukupno 635.882 vozila na auto-putevima, od toga najveće povećanje saobraćaja u odnosu na isti period prošle godine je na čeonim naplatnim stanicama: Preljina - 48 odsto; Šid - 12,51, Doljevac - 11,74 i Preševo - 8,44 odsto.

Znatno povećanje prometa vozila na naplatnoj stanici Preljina je rezultat puštanja u saobraćaj i početak rada zatvorenog sistema naplate putarine na novom auto-putu "Miloš Veliki".

Srbija

strana 1 od 172 idi na stranu