Više od dva miliona evra za Industrijsku zonu u Somboru

Pokrajinska vlada i Grad Sombor investirali su više od dva miliona evra za izgradnju i infrastrukturno opremanje Industrijske zone u tom gradu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.09.2019.

14:51

Više od dva miliona evra za Industrijsku zonu u Somboru
Foto: Depositphotos, zestmarina

Ovu informaciju danas je potvrdio predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je rekao da su domaći i strani investitori već zainteresovani za ulaganje i dodao da izgradnja Industrijske zone znači nova radna mesta i jačanje lokalnog budžeta.

Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je sredstva za realizaciju projekata na teritoriji Grada Sombora u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

"Sve projekte koje smo planirali preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine smo realizovali ili je realizacija u toku", rekao je Mirović i dodao da očekuje početak radova na izgradnji lokalnog puta od Stapara do Sivca.

Zajednički se pripremaju projekti i za narednu godinu, a jedan od njih biće i izgradnja nove sportske hale i rekonstrukcija Srednje tehničke škole, koja je smeštena u zgradi izgrađenoj 1887. godine.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović rekla je da je industrijska zona prioritet, ali da se radilo i na drugim projektima, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: