Vrabac servis počeo sa radom uz podršku NIS-a: Električna vozila za prevoz građana Beograda

Električna vozila namenjena prevozu građana u centru Beograda u okviru Vrabac servisa prevezla su danas prve putnike.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 31.08.2019.

14:02

Vrabac servis počeo sa radom uz podršku NIS-a: Električna vozila za prevoz građana Beograda
FOTO: NIS

Ova atraktivna usluga građanima je omogućena uz podršku kompanije NIS koja je sa Udruženjem Moja Srbija, moj izbor realizovala projekat nabavke četiri vozila na električni pogon.

Linija Vrabac servisa je duga oko 2,5 kilometra i ima ukupno osam stajališta, a ova usluga će biti besplatna za sve korisnike. Jedno od vozila uređeno je za prevoz osoba sa posebnim potrebama.

NIS je u ovaj projekat uložio oko 15 miliona dinara, želeći da građani glavnog grada dobiju još jedan atraktivan servis, koji istovremeno doprinosi unapređenju zaštite životne sredine u centru Beograda.
Saradnja NIS-a i Udruženja Moja Srbija, moj izbor ostvarena je u okviru korporativnog programa Zajednici zajedno putem kog je NIS u prethodnih 11 godina u razvoj lokalnih zajednica širom Srbije uložio više od milijardu dinara.

Svečanom puštanju u rad servisa prisustvovali su Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije NIS-a, Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda i Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Grada Beograda.

Vadim Smirnov je tom prilikom izjavio:

"NIS je kao društveno odgovorna kompanija prepoznao da nije moguć razvoj naše kompanije bez razvoja zajednice u kojoj poslujemo. Mi poslujemo u čitavoj Srbiji, ali, za naše poslovanje Beograd je posebno važan grad. Takođe, već 10 godina imamo program saradnje sa Gradom Beogradom, imamo niz različitih projekata čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života naših građana. Za nas je mogućnost da doprinesemo daljem razvoju Beograda privilegija i sigurno je da ćemo u tom pravcu nastaviti da sarađujemo sa našim partnerima".

Andreja Mladenović je istakao da Beograd, zahvaljujući kompaniji NIS, na poklon dobija četiri vozila na električni pogon, osposobljena da voze putnike u pešačkim zonama, ali i u aktivnom saobraćaju.

"Ovaj servis je zahvaljujući programu Zajednici zajedno kompanije NIS potpuno besplatan za sve korisnike. Nadam se da će svi oni koji žive u centralnoj pešačkoj zoni, kao i svi građani i turisti koristiti uslugu Vrapca. Ja se nadam da će ovaj servis početi da živi i na nekim drugim lokacijama u gradu i da će ovaj servis biti jedan od ponosa i simbola grada u budućnosti", rekao je Mladenović.

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Grada Beograda, zahvalio je kompaniji NIS na društveno odgovornom poslovanju i sjajnoj saradnji koju ostvaruje sa Gradom Beogradom dugi niz godina.

"Ovo je samo jedan u nizu projekata koji smo zajednički realizovali na radost svih Beograđana. Servis je namenjen najstarijim sugrađanima koji imaju problema sa kretanjem, ali ga mogu koristiti svi Beograđani. Ovo je inovacija koja je zaista nedostajala Beogradu i sa kojom ga svrstavamo u red onih razvijenijih gradova. Verujem u budućnost i inovacije koje će služiti građanima Beograda", rekao je Nikodijević.

Kompanija NIS i Grad Beograd u okviru programa Zajednici zajedno uspešno sarađuju već 10 godina tokom kojih je NIS u unapređenje zajednice uložio oko 210 miliona dinara i podržao 54 projekta. Podrška kompanije građanima Beograda biće nastavljena i u narednom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: