Sporazum Srbije i Evroazijske unije omogućava pristup tržištu od 180 miliona potrošača

Predsednik Aleksandar Vučić i ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko istakli su da srpsko-ruski odnosi napreduju u skladu sa obostranom željom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.08.2019.

11:59

Sporazum Srbije i Evroazijske unije omogućava pristup tržištu od 180 miliona potrošača
Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Vučić i Bocan-Harčenko saglasili su se da će potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije omogućiti pristup Srbiji tržištu od 180 miliona potrošača.

Potpisivanje sporazuma očekuje se 25. oktobra.

Oni su se saglasili da srpsko-ruski odnosi napreduju u skladu sa obostranom željom, a da sporazum o slobodnoj trgovini omogućava slobodno kretanje robe, usluga i radne snage.

Vučić i Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji a predsednik Srbije je rekao da se zalaže za stvarni kompromis u rešavanju pitanja KiM, ali da ne očekuje skori nastavak dijaloga Beograda i Prištine, s obzirom na takse na robu iz centralne Srbije i situaciju na prištinskoj političkoj sceni.

Bocan-Harčenko je rekao da je pitanje KiM od velike važnosti za stabilnost regiona i da je Rusija, kao stalna članica Saveta bezbednosti UN, spremna da doprinese rešenju u okviru međunarodnog prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: