"Ministarstvo poljoprivrede najavilo pomoć pčelarima jer su pretrpeli velike gubitke"

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da je Ministarstvo poljoprivrede najavilo pomoć pčelarima jer su pretrpeli velike gubitke.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 24.08.2019.

15:50

FOTO: Depositphotos, Irochka

To je izjavio otvarajući 4. Međunarodni sajam pčelarstva.

"ŽŽelim da informiššem pčelare da sam malopre razgovarao sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i rekao mu da su pčelari imali velike gubitke ove godine i da poslednje tri godine nisu imali neku zaradu i zbog uginuća pčela i ministar je obećao da će pomoći pčelarima", kazao je Marković.

On je istakao da je pčelarski posao težžak i da pčelari od marta do oktobra svakog drugog dana imaju posla oko koššnica i zahvalio Nedimoviću.

Marković je kazao i da će u sastavu delegacije koja će od 26. do 31. avgusta boraviti u Paraliji biti i veliki broj pčelara i požželeo pčelarima berićetnu sledeću godinu, te da sve lokalne samouprave na čelu sa držžavom treba da pomognu pčelare, kako bi mogli da prozivode med i da mogu od svog rada da žžive, navodi se u saopštenju.

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljub ŽŽivadinović je rekao da će za 15 do 20 dana u Rači biti građevinski završen pogon za prikupljanje i plasman meda i da će od naredne pčelarske sezone taj pogon početi sa plasmanom meda bez posrednika.

"Držžava Srbija godiššnje ulažže u pčelarsku proizvodnju sedam miliona evra kroz razne vidove subvencija" rekao je ŽŽivadinović.

Predsednik Bugarskog pčelarskog saveza iz Plovdiva Nikolaj Gaidov i predsednik Udruženja pčelara Pomoravlje, Boban Mišić, uručili su Draganu Markoviću Palmi zahvalnice za doprinos pčelarstvu na ovim prostorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: