Ova firma sklopila je čuveni gasni aranžman s Rusijom: Sada prodaje imovinu na aukciji

Kompanija Progres ponovo je oglasila prodaju nepokretne imovine metodom javnog nadmetanja.

Srbija

Izvor: eKapija, Blic

Petak, 23.08.2019.

12:15

Ova firma sklopila je čuveni gasni aranžman s Rusijom: Sada prodaje imovinu na aukciji
FOTO: Depositphotos, SergPoznanskiy

Predmet prodaje su objekti koji se nalaze u sklopu zgrade poslovnih usluga Palata Progres, a imovina je podeljena u osam celina.

Najvredniji objekat jeste galerija u centru Beograda površine 751,73 kvadrata, čija početna cena iznosi oko 5,27 miliona evra. Prodaju se još i Biznis klub i ostale poslovne prostorije u Palati Progres u Ulici kneza Mihaila.

Takođe, kompanija Progres oglasila je i prodaju Tehničkog centra progres u Krnjači, čija početna cena iznosi oko 11,5 miliona evra. Preduzeće prodaje i suvlasnički udeo 45/100 idealnih delova prava svojine na zgradi benzinske stanice takođe u Krnjači, i to po početnoj ceni od 815.230,17 evra.

Sva imovina koja se prodaje može se i razgledati nakon otkupa prodajne dokumentacije, radnim danima od 10 do 14 časova, a najkasnije sedam dana pre zakazane prodaje. Javno nadmetanje zakazano je za 27. septembar 2019. godine i 12 časova.

Progres je nekad važio za firmu koja je obavljala važne državne poslove. Zajedno sa bivšim direktorom Mirkom Marjanovićem pamti se po čuvenom gasnom aranžmanu sklopljenim s Rusijom. Pre 19 godina, Marjanović je sa ruskom firmom Gaseksport osnovao Progresgas trejding za posredovanje u nabavci ruskog gasa za Saveznu republiku Jugoslaviju.

Marjanović je od 1973. radio u predstavništvu Progresa u Moskvi, a 1979. izabran je za generalnog direktora te firme. Za predsednika Vlade Srbije imenovan je 1994, a na toj funkciji je ostao do 2000. godine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: