Mihajlovićeva: Počinjemo gradnju šest auto-puteva ove i naredne godine

Srbija će ove i naredne godine početi izgradnju šest auto-puteva, a uporedo će pripremati gradnju šumadijskog koridora Vožd Karađorđe.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.08.2019.

12:20

Mihajlovićeva: Počinjemo gradnju šest auto-puteva ove i naredne godine
Ilustracija FOTO: EPA Laurent Gillieron

To je izjavila potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović i poručila da će Srbija biti mnogo bolje povezana auto-putevima.

Mihajlovićeva je odgovarajući na pitanja novinara rekla da već ovih dana počinje izgradnja deonice Sremska Rača - Kuzmin u okviru gradnje auto-puta Beograd–Sarajevo.

"Već radimo nastavak auto-puta Miloš Veliki pošto su u maju počeli radovi na deonici Preljina - Požega. Takođe, potpisan je ugovor za deonicu Novi Beograd - Surčin", rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je navela da će se graditi i Fruškogorski koridor, kao i brza saobraćajnica i auto-put Ruma - Šabac - Loznica, gde očekuje početak radova početkom novembra.

Takođe, treba da počne i gradnja Moravskog koridora, od Preljine do Pojata.

Početkom sledeće godine treba da počnu radovi i na gradnji deonice Niš - Pločnik na auto-putu ka Merdaru.

"Šumadijskom koridoru smo već dali ime Vožd Karađorđe i trenutno sa Institutom za puteve se vode razgovori u kom delu će biti brza saobaćajnica a u kom auto-put. Tek smo na samom početku, to znači da se formiraju radne i operativne radne grupe. Cilj je da ne budu povezani samo Lazarevac, Mladenovac, Aranđelovac, Topola, Rača, Svilajnca, Despotovac i Bor, ali i da ga vežemo za Koridor 10 i 'Miloš Veliki'", rekla je ministarka.

Kaže da će u zavisnosti od toga da li će se više graditi brza saobraćajnica ili auto-put vrednost Vožda Karđorđa kretati od 1,7 milijardi do 2,4 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: