Most kod Ostružnice biće gotov krajem oktobra, cela obilaznica 2022.

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji mosta preko Save kod Ostužnice, koji je deo obilaznice oko Beograda.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva
Foto: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva

Ona je prisustvovala početku postavljanja poslednjih delova čelične konstrukcije mosta nad rekom.

Novi most preko Save kod Ostružnice je dug skoro 2.000 metara, a Mihajlovićeva je rekla da bi trebalo da bude završen krajem oktobra ili početkom novembra, kao i da bi cela obilaznica trebalo da bude završena 2022. godine.

"Ovo je jedinstven slučaj gradnje mosta ne samo u Evropi već i u Srbiji i ponosna sam zbog toga. Ako Beogradu nešto treba, to je zaista obilaznica oko Beograda. Završetkom ovog mosta imaćemo niz od 27 km od Batajnice do Ostružnice, da radimo na delu od Ostružnice do Bubanj potoka i da će konačno nakog toga odnosno nakon 2022. Beograd imati zaokružen prsten sa obilaznicom", rekla je Mihajlovićeva.

Čelična mostovska konstrukcija nad rekom ukupne je dužine 586 metara, a danas je počeo završni deo podizanja dela čelične konstrukcije dužine 80 metara, širine 12 metara, visine šest metara i ukupne težine 550 tona u rečnom rasponu Save, između stubova C3 i C4 na izgradnji leve trake mosta. Tehnički način postavljanja mosta je prvi put izveden ne samo u Srbiji nego u ovom delu Evrope.

Radovima je prisustvovala i šefica EIB-a za Zapadni Balkan Dubravka Negre.

Novi most, koji se gradi uz već postojeći i koji je deo obilaznice oko Beograda, finansirala je Evropska investiciona banka, a ceo projekat košta 4,1 milijardu dinara.

Specifičnost u izgradnji mosta je da je čelična konstrukcija izgrađena u savskom brodogradilištu. Glavni izvođač radova na izgradnji mosta kod Ostružnice je konzorcijum na čelu s kompanijom Štrabag, a podizvođač je beogradska Mostogradnja.

Srbija

strana 1 od 188 idi na stranu