Mali sa ministarkom RS: U fokusu auto-put koji će povezati Beograd i Sarajevo

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa ministarkom finansija Republike Srpske Zorom Vidović.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.08.2019.

14:57

Mali sa ministarkom RS: U fokusu auto-put koji će povezati Beograd i Sarajevo
Foto: Ministarstvo finansija

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva finansija, sa njom je razgovarao o važnim projektima koji bi trebalo da unaprede regionalnu povezanost.

Ministar Mali predstavio je Investicioni plan Republike Srbije, a u fokusu razgovora sa ministarkom Vidović bio je i početak radova na auto-putu koji bi trebalo da poveže Beograd i Sarajevo, odnosno o deonici Kuzmin – Rača sa srpske strane i deonici koja će povezati Doboj i Bijeljinu u Republici Srpskoj.

Radovi na deonici Kuzmin – Rača trebalo bi da počnu krajem avgusta, a radovi će trajati oko dve godine. U toku je i izrada dokumentacije za deonicu Požega – Kotroman, što je drugi deo veze sa Bosnom i Hercegovinom.

Ministarka Vidović se zahvalila na podršci i istakla da se nada da će i ubuduće saradnja biti na visokom nivou i tom prilikom uručila ministru Malom Zmijski vez, koji se našao na listi svetske baštine UNESCO. Mali je svojoj gošći uručio repliku carskog dinara Stefana Dušana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: