Ministar Mali razgovarao sa stalnom predstavnicom UNDP-a o razvoju tržišta kapitala

Beograd -- Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Srbiji Fransin Pikap.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Ministar joj je čestitao nedavno postavljenje na tu funkciju.

Dvoje sagovornika razgovarali su o mogućnostima produbljivanja, kako su ocenili, dosadašnje uspešne saradnje, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Pojedinačne teme su uključivale razvoj tržišta kapitala, celokupnog poslovnog okruženja, kao i drugih oblasti relevantnih za ostvarenje ciljeva Nacionalnog investicionog plana.

Stalna predstavnica UNDP-a (United Nations Development Programe) pozdravila je sprovedene reforme i pohvalila odlične ekonomske rezultate koji su postignuti u Srbiji i istakla da će ta organizacija nastaviti da pruža podršku Srbiji u sprovođenju programa koji su, pre svega, usmereni ka poboljšanju kvaliteta života građana, saopšteno je.

Rad UNDP-a u Srbiji definisan je Nacionalnim programskim dokumentom, i Okvirom razvojnog partnerstva 2016-2020. potpisanim od strane Vlade Srbije i Kancelarije UN u Srbiji, koji su zasnovani na prioritetima Vlade Srbije.

UNDP pomaže Srbiji u ispunjenju međunarodnih obaveza i sprovođenju reformi koje proizlaze iz procesa pristupanja Evropskoj uniji.

strana 1 od 188 idi na stranu