Ministar Mali razgovarao sa stalnom predstavnicom UNDP-a o razvoju tržišta kapitala

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Srbiji Fransin Pikap.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2019.

15:51

Ministar Mali razgovarao sa stalnom predstavnicom UNDP-a o razvoju tržišta kapitala
Foto: Ministarstvo finansija

Ministar joj je čestitao nedavno postavljenje na tu funkciju.

Dvoje sagovornika razgovarali su o mogućnostima produbljivanja, kako su ocenili, dosadašnje uspešne saradnje, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Pojedinačne teme su uključivale razvoj tržišta kapitala, celokupnog poslovnog okruženja, kao i drugih oblasti relevantnih za ostvarenje ciljeva Nacionalnog investicionog plana.

Stalna predstavnica UNDP-a (United Nations Development Programe) pozdravila je sprovedene reforme i pohvalila odlične ekonomske rezultate koji su postignuti u Srbiji i istakla da će ta organizacija nastaviti da pruža podršku Srbiji u sprovođenju programa koji su, pre svega, usmereni ka poboljšanju kvaliteta života građana, saopšteno je.

Rad UNDP-a u Srbiji definisan je Nacionalnim programskim dokumentom, i Okvirom razvojnog partnerstva 2016-2020. potpisanim od strane Vlade Srbije i Kancelarije UN u Srbiji, koji su zasnovani na prioritetima Vlade Srbije.

UNDP pomaže Srbiji u ispunjenju međunarodnih obaveza i sprovođenju reformi koje proizlaze iz procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: