Investicioni plan: U Novom Sadu će se graditi tri mosta i rekonstruisati stadion

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da će Novi Sad iz novog investicionog plana dobiti 127 miliona evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.08.2019.

15:09

Investicioni plan: U Novom Sadu će se graditi tri mosta i rekonstruisati stadion
Foto: Depositphotos/sheriffkule

On najavljuje da se planira izgradnja tri mosta, kao i rekonstrukcija stadiona "Karađorđe" i Spensa, prenosi portal NS info.

Vučević je rekao da će biti nastavljena gradnja vodovodne i kanalizacione mreže u delovima grada u kojima nedostaje zbog, navodi, neulaganja i neplanskog širenja prethodnih decenija.

Planirana je, kaže, i izgradnja centralnog prečistača otpadnih voda po najvišim evropskim standardima i dalje obnavljanje putne infrastrukture.

"Pripremamo projekte izgradnje mosta koji bi spojio bulevar Evrope sa sremskom stranom, dva pešačko-biciklistička mosta, izgradnju podzemnih garaža, rekonstrukciju stadiona 'Karađorđe' i Spensa", rekao je Vučević.

Naveo je da se završavaju i pristupne saobraćajnice oko novog Žeželjevog mosta, preko kojeg će prelaziti brza pruga Beograd-Budimpešta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: