Lončar: Veće plate medicinskim sestrama za 3-4 meseca

Beograd -- Medicinske sestre će već za 3-4 meseca imati novo povećanje plate, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar gostujući na TV Pink.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/XiXinXing
Foto: Depositphotos/XiXinXing

Kako je objasnio, sinoć je imao sastanak sa ministrom finansija i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem gde je glavna tema bilo povećanje plata "na čemu insistira predsednik".

"Ovo će biti treća godina za redom u kojoj će medicinske sestre imati najveće povećanje plata, ali na realnoj osnovi", rekao je Lončar i otkrio da je za svaki procenat povećanja predsednik tražio da se izračuna da li mi imamo toliko novca.

"Ono što mogu da kažem, videvši noćas i sinoć koliko se predsednik bori za to, da će sigurno medicinske sestre imati najveće povećanje plate već za par meseci", rekao je ministar zdravlja.

On je ocenio da zdravstveni radnici u potrazi za boljim uslovima rada i platama odlaze iz Srbije ali ne u meri kojoj se priča.

"U drugim zemljama se zbog nedostatka kadra zatvaraju odeljenja u bolnicama, eto susedna Hrvatska, a to se kod nas ne dešava jer vodimo odgovornu politiku", rekao je Lončar i dodao da se zdravsteni radnici i vraćaju u Srbiju ali to za mnoge nije vest.

Srbija

strana 1 od 188 idi na stranu