Kopernikus zida najmoderniji poslovni kompleks na prostoru bivšeg Buvljaka

Beograd dobija velelepno izdanje nebodera - Kopernikus Tower - koji će biti najviša građevina u zemlji.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.08.2019.

16:21

Kopernikus zida najmoderniji poslovni kompleks na prostoru bivšeg Buvljaka
Foto: Depositphotos/3dementat

Kompanija Kopernikus sa zadovoljstvom ističe da je na današnjoj licitaciji pobedila konkurenciju i kupila zemljište u Bloku 43 u Novom Beogradu na kojoj se trenutno nalazi otvoreni tržni centar "Buvljak".

Vrednost investicije iznosi 20 miliona evra, a na datoj parceli koja se prostire na površini od 2,05 hektara, kompanija Kopernikus planira da izgradi najmoderniji i najveći poslovni kompleks ne samo u zemlji već i u čitavom regionu.

Sledeći viziju uspešne i društveno odgovorne kompanije, kao i pravac razvoja Beograda kao svetske metropole, Kopernikus će uložiti sredstva u izgradnju poslovnog objekta ukupne površine od preko 100.000 kvadratnih metara. Ovaj kompleks objediniće ne samo sve poslovne ogranke kompanije Kopernikus na jednom mestu, već će u svom sklopu imati i najmoderniji opremljen televizijski studijski prostor čija se gradnja planira za obe televizije - Prvu i O2.

Poslovni objekat biće svojevrsno remek-delo arhitekture i dizajna. Ambiciozni građevinski planovi uskoro će doživeti realizaciju, a prestonica će dobiti neboder - Kopernikus Tower - najvišu zgradu koja će sve zadiviti i promeniti izgled celog novobeogradskog kvarta i grada.

O kompaniji

Kopernikus Corporation postoji već punih dvadeset godina i važi za jednu od najuglednijih i najuspešnijih kompanija u Srbiji. Jedna od glavnih komparativnih prednosti kompanije je širok portfolio usluga u oblasti komunikacija, medija, nekretnina, ugostiteljstva i građevine. Kopernikus Corporation zapošljava preko 1000 radnika i važi za jednu od najprofitabilnijih od samog osnivanja. Takođe, u svom sastavu ima više od 30 kablovskih kanala, radijskih, lokalnih i regionalnih stanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: