Priština zabranila uvoz makedonskog meda i krompira na KiM

Kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja saopštio je da je to ministarstvo od danas uvelo zabranu uvoza krompira i meda iz Severne Makedonije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 16.08.2019.

15:01

Priština zabranila uvoz makedonskog meda i krompira na KiM
Foto: Epa/JOEBETH TERRIQUEZ

To je urađeno kao odgovor na mere koje je Skoplje preduzelo prema nekim proizvodima sa Kosova, prenela je prištinska Koha.

Šalja u saopštenju dostavljenom medijima kaže da je od juna ove godine, kada je Severna Makedonija uvela Prištini tarife na proizvode od ribe, podnosio više žalbi Sekretarijatu CEFTA i makedonskom ministru ekonomije, ali da do danas nije dobio odgovor.

S obzirom na to da dva meseca nije dobio odgovor, bio je dužan da donese ovu meru kako bi "zaštitio interese Kosova, kosovskih proizvoda" i najavio preduzimanje drugih radnji u skladu sa zakonom, saopšteno je.

"Danas sam odlučio da uvedem recipročne mere za proizvode iz Severne Makedonije koji se uvoze na Kosovo i da zabranim ulazak određenih proizvoda da bi primorao Republiku Severnu Makedoniju da ima jednak tretman za kosovske proizvode koji se izvoze u tu državu", naveo je Šalja.

Ako se, kako kaže, ovakav tretman kosovske robe nastavi, Priština će preduzeti i druge mere ne samo prema Severnoj Makedoniji, već i prema drugim državama.

"Od sada nijedan kosovski proizvod koji se izvozi u inostranstvo neće imati nejednak tretman“, rekao je Šalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: