Gradski sekretar: GSP Beograd nema problem s vozačima

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević odbacio je navode da GSP Beograd ima problem sa brojem vozača.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 16.08.2019.

11:21

Gradski sekretar: GSP Beograd nema problem s vozačima
FOTO: Beoinfo

On je naveo da je trenutni nedostatak vozača najmanji u poslednjih nekoliko godina.

Trenutno je u radnom odnosu 2.757 vozača, a potrebno je 2.820, naveo je Jovica Vasiljević.

"To znači da nedostaju 63 vozača, a ne 1.000, kako se navodi", istakao je Vasiljević u izjavi za Tanjug i dodao da je u poslednjih nekoliko meseci taj problem sveden na minimum.

Dodao je da je od 1. maja ove godine u GSP Beograd zaposleno oko 100 vozača više nego što ih je napustilo firmu, te da je trenutni nedostatak vozača najmanji u poslednjih nekoliko godina i da uopšte ne ugrožava obavljanje osnovne delatnosti preduzeća.

Vasiljević kaže i da su netačne informacije da će u narednom periodu GSP Beograd napustiti veliki broj vozača.

"Naprotiv, nekoliko vozača koji su napustili ovo preduzeće vratili su se u prethodnih mesec dana. To je posledica povećanja zarada, koje su u prethodnih godinu dana povećane za 22 procenta, tako da je prosečna zarada vozača oko 65.000 dinara, a ne 45.000", rekao je Vasiljević.

Smatra da postoji namera da se takvim navodima nanese šteta preduzeću.

"Laži ne mogu da prođu među zaposlenima"

Vasiljević je naveo i da je u GSP stiglo 70 novih autobusa, a uskoro dolazi još 174, čime se, kaže, stvaraju uslovi za pouzdanu realizaciju reda vožnje i preduzeće neće nikome ustupati linije koje održava.

"Za razliku od nekog prethodnog vremena, kada je naplata prevoza oteta GSP i kada su autobusi plaćani po 300.000 evra, sadašnja gradska uprava i rukovodstvo GSP nabavljaju autobuse po duplo nižoj ceni, povećavaju zarade zaposlenim i realizuju niz mera na konsolidaciji GSP", kaže Vasiljević.

To, kaže, vide i zaposleni i zato je znatno smanjen odliv vozača, ali i ostalih zaposlenih.

"S obzirom da će se u narednom periodu izvršiti dodatna nabavka vozila i da će se dodatno poboljšati materijalni status zaposlenih, sigurno da će zadovoljstvo zaposlenih biti još veće. Laži ne mogu da prođu među zaposlenima, jer oni najbolje znaju šta je urađeno u prethodnom periodu i šta će se uraditi u narednom", rekao je Vasiljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: