Prodata: Evo ko je kupio jednu od najlepših banja u Srbiji

Kuršumlijsko preduzeće A.D. Planinka postaće vlasnik Kuršumlijske banje, odlučila je komisija Direkcije za imovinu Republike Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2019.

10:05

Prodata: Evo ko je kupio jednu od najlepših banja u Srbiji
Ilustracija FOTO: Depositphotos/Slast

Ukupna početna cena kompleksa "Žubor" u Kuršumlijskoj Banji je bila 1.415.836 evra, a pisane ponude za kupovinu dostavljale su se do 12. avgusta.

Banjski kompleks "Žubor" u Kuršumlijskoj Banji pored istomenog hotela čija je površina veća od 16.000 kvadratnih metara, čini i više ugostiteljskih objekata među kojima su vila "Milica" i restoran "Prepolac", a predmet prodaje činilo je i 95,9 hiljada kvadratnih metara zemljišta.

Kućica za termo-izvor nije bila predmet otuđenja već će način korišćenja termalnog izvora biti regulisan po Zakonu o rudarstvu i geološkim istraživanjima, a naknada u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Pored Prolom i Lukovske banje, AD "Planinku" čini i fabrika prolom vode a ova kompanija upravlja i parkom prirode "Đavolja varoš".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: