Mali: Srbija je zemlja u koju vredi ulagati

Beograd -- Ministar Siniša Mali osvrnuo se na najnoviji izveštaj "Fajnenšel tajmsa" u kome se Srbija našla na prvom mestu u svetu po broju direktnih stranih investicija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Screenshot/b92
Foto: Screenshot/b92

Ministar finansija je ocenio da je to odlična vest za Srbiju.

"Ponosni smo na činjenicu da od svetskih finansijskih institucija, kao i uglednih finansijskih magazina, često dobijamo potvrde o ispravnoj ekonomskoj politici. Makroekonomski rezultati koji garantuju stabilnost i sigurnost poslovanja omogućili su da danas investitori, i to najveći, prepoznaju Srbiju kao takvu zemlju, u kojoj će njihova investicija biti na pravi način realizovana i uticati na napredak u svakom smislu", rekao je Mali.

Ministar je izjavio da je ocena "Fajnenšel tajmsa" da je Srbija na čelu rang-liste za 2019. godinu po broju stranih direktnih investicija - kruna rada Vlade Republike Srbije.

"Nećemo se zaustaviti i nastavljamo sa reformama kako bismo bili još atraktivniji investitorima koji razmišljaju gde da plasiraju svoj kapital. Sve ovo radimo kako bismo povećali životni standard i kvalitet života građana", naglasio je Mali.

Ministar Mali je istakao da Srbija nastavlja sa kreiranjem povoljnog investicionog ambijenta, te da je do polovine jula ove godine ostvarila dve milijarde evra stranih direktnih investicija, a očekuje se blizu četiri milijarde evra do kraja godine.

"Ocena Fajnenšel tajmsa, kako je to istakao i naš predsednik Aleksandar Vučić, definitivno će biti dodatni vetar u leđa svima nama i još jedan je poziv investitorima da razmisle o Srbiji kao državi u koju vredi ulagati", zaključio je Mali.

strana 1 od 188 idi na stranu