Kontrola u vrelim autobusima: Naplaćeno 5,4 miliona dinara kazne zbog loše klime

Beograd -- Od početka avgusta u Beogradu obavljena je kontrola 242 vozila javnog prevoza, utvrđeno je 60 nepravilnosti, a naplaćena kazna iznosila je 1,2 miliona dinara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos,  IgorVetushko
Foto: Depositphotos, IgorVetushko

Tokom jula kontrolisano je 712 vozila i utvrđeno 210 nepravilnosti zbog kojih je naplaćena ukupna kazna od 4,2 miliona dinara. Samo tokom proteklog vikenda kontrolisano je 71 vozilo i naplaćena je ugovorna kazna od 500.000 dinara, navode nadležne gradske službe.

Tokom narednih dana redovno će biti kontrolisana ispravnost i funkcionalnost rashladnih uređaja u vozilima kako bi putnicima bio omogućen što kvalitetniji prevoz.

"Sekretarijat za javni prevoz nastaviće da kontroliše primenu ugovornih odredbi koje se odnose na funkcionalnost klima-uređaja, posedovanje displej-table u vozilu sa brojem i nazivom linije, kao i na higijenu vozila, u skladu sa ugovorima zaključenim sa prevoznicima u vršenju javnog prevoza putnika", navode nadležne službe.

Sekretarijat za javni prevoz i grad očekuju i traže od prevoznika da preuzmu svoj deo odgovornosti prema bezbednosti i zdravlju građana Beograda, kao i da ovih dana ispune najosnovnije obaveze iz ugovora koji imaju sa Gradom Beogradom.

"Obaveze su da su im vozila kojim prevoze putnike tehnički ispravna, da su rashlađena i čista. Podrazumeva se poštovanje reda vožnje, kako putnici ne bi bili dodatno izloženi suncu, znajući da nemaju sva stajališta nadstrešnice i ne postoji svugde prirodni hlad gde bi mogli da se sklone", izjavio je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Kontrole će, kako dodaje Vasiljević, trajati do kraja avgusta, a po potrebi će se nastaviti i u septembru ako to budu zahtevali vremenski uslovi.

strana 1 od 188 idi na stranu