Priština uvodi takse Severnoj Makedoniji?

Ministar trgovine i industrije u ostavci privremenih kosovskih institucija Endrit Šalja uputio je zvanično pismo Vladi Severne Makedonije.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 08.08.2019.

15:27

Priština uvodi takse Severnoj Makedoniji?
Foto: Depositphotos, dk_photos, 130131702

U pismu on zahteva da se uklone barijere koje su vlasti u Skoplju nametnule kosovskim proizvodima.

Šalja ističe da se to posebno odnosi na uvoz ribe.

U pismu ministru ekonomije Severne Makedonije, Krešniku Bektešiju, Šalja je zatražio da Severna Makedonija ukloni barijere, a u suprotnom, kosovska strana će "razmotriti mere reciprociteta za sve proizvode iz Severne Makedonije koji se izvoze na Kosovo", objavio je portal Gazetaexpress.com.

Šalja je izrazio zabrinutost zbog zabrane izvoza ribe sa Kosova na tržište Severne Makedonije.

"Ova kršenja svojih obaveza prema CEFTA od strane Severne Makedonije izazivaju veliku zabrinutost za moju vladu i pozivam vas da što pre nađete rešenje za ovo pitanje“, napisao je u pismu ministar Šalja.

Odlukom koja je stupila na snagu 1. juna ove godine, Severna Makedonija je zabranila uvoz žive ribe sa Kosova namenjene uzgajanju ili punjenju ribnjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: