Otvara se fabrika slatkiša kod Trgovišta

U Stajevcu kod Trgovišta rade se završni radovi na opremanju i montaži opreme za Fabriku konditorskih proizvoda "Top biskit",

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.08.2019.

17:04

Otvara se fabrika slatkiša kod Trgovišta
Foto: Depositphotos/vipavlenkoff

Očekuje se da ona bude otvorena 15. septembra.

Fabrika će, sa 50 radnika, početi proizvodnju u jednoj smeni, sa namerom da se taj broj udvostruči.

Otvoriće je partner iz Grčke, koji najbližu takvu fabriku ima u susednoj Bugarskoj, u Perniku, gde već borave radnici iz Trgovišta, koji će raditi u novoj fabrici, preneo je portal Infovranjske.

"Prema sadašnjim ekonomskim pokazateljima, fabrika će dnevno, po italijanskoj i grčkoj recepturi, proizvoditi oko dve tone najfinijih i najkvalitetnijih slatkiša", kaže Nenad Krstić, predsednik opštine Trgovište.

On ističe da je poseban kvalitet ove investicije to što će u proizvodnji koristiti 90 odsto domaćih resursa: mleko, puter, šećer, brašno, a jaja iz lokalne živinarske farme u Novom Selu.

Preostalih deset odsto komponenti u proizvodnji su razne vrste preliva za kolače, koji će se uvoziti iz Italije.

Zanimljivo je da će uporedo sa otvaranjem fabrike u Trgovištu biti otvorena i mala farma svinja koja će dnevno koristiti oko sto kilograma raznog otpada iz fabrike konditorskih proizvoda.

Kako je ranije saopšteno, ukupna ulaganja u ovu fabriku iznosiće oko dva miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: