Strateški prioritet Srbije je smanjenje sive ekonomije VIDEO

Siva ekonomija zastupljena je u gotovo svim granama privrede.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.08.2019.

19:47

Strateški prioritet Srbije je smanjenje sive ekonomije VIDEO

Kako navodi Prva TV, najviše je ima u ugostiteljstvu, trgovini, građevinarstvu, poljoproivredi i maloprodaji.

Smanjenje sive ekonomije je strateški prioritet Srbije. Jednu od ključnih uloga ima Poreska uprava.

Operativci Poreske uprave rade kontrolu javnih proihoda kod visko-rizičnih subjekata, kao i kontrolu prometa preko fiskalne kase.

Poreska uprava ima i saradnju i sa drugim državnim institucijama.

"Poreska uprava je intezivirala saradnju i sa drugim inspekcijskim službama. Pre svega sa inspekcijom rada, tržišnom, turističkom i poljoprivrednom inspekcijom, kao i sa drugim državnim službama. Tu ističem carinu i Ministarstvo unutrašnjih poslova", objašnjava Snežana Lojaničić, načelnica u sektoru za kontrolu.

Najčešći primeri kršenja zakona su: neizdavanje fiskalnog računa, neprijavljivanje radnika, obavljanje delatnosti bez registrovanja firme i isplata zarade na ruke.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: