Er Srbija u 2018. ostvarila neto dobit od 12,2 miliona evra

Er Srbija je u 2018. u petoj godini poslovanja prijavila neto dobit od 12,2 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.08.2019.

11:55

Er Srbija u 2018. ostvarila neto dobit od 12,2 miliona evra
FOTO: Depositphotos, todordinchev

Dobit je ostvarena uz mere koje su podrazumevale unapređenje poslovanja, pripremu za širenje mreže koje je realizovano u junu 2019. godine, kao i optimizaciju procesa.

Posebno dobre rezultate ostvarila je u oblasti prodaje dodatnih usluga, gde je zabeleženo povećanje od gotovo pet puta u odnosu na 2017. godinu, na 6,9 miliona evra.

Uz to, prihod od čarter-saobraćaja povećan je za više od 40 odsto na 20,7 miliona evra, čime je dodatno unapređen rezultat iz 2017. godine, koja je bila rekordna.

Ukupan broj putnika prevezenih u 2018. je 2,48 miliona, dok kapacitet za prevoz putnika, iskazan kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers - ASK) iznosi 4,03 milijarde. Kada je reč o prosečnoj iskorišćenosti kapaciteta za prevoz putnika (SLF), on je u 2018. bio 71,2 odsto.

Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije, rekao je da je prethodna godina bila važna jer su u njoj postavljeni temelji za širenje mreže destinacija.

"Na njih se oslanja i dugoročna strategija, koja je već u primeni i zahvaljujući kojoj ćemo još jednom potvrditi našu lidersku poziciju u regionu. Bez obzira na brojne i velike izazove na tržištu avio-industrije, Er Srbija razvija svoj portfolio proizvoda da bi ostvarila još bolje finansijske i operativne rezultate, ali i omogućila našim putnicima odličan proizvod po pristupačnoj ceni", rekao je.

On je dodao da će srpska nacionalna avio-kompanija i u narednom periodu pružati usluge u skladu sa najvišim standardima koji važe u avio-saobraćaju.

Er Srbija je obeležila u 2018. godini i dva važna događaja – 90 godina od prvog leta Aeroputa, kao i petu godišnjicu transformacije avio-kompanije u Er Srbiju 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: