Kuršumlijska banja na prodaju: Niko se nije javio da je kupi

Pošto je prošle godine propala prva prodaja kompleksa Žubor u Kuršumlijskoj banji, fond PIO i Republička direkcija za imovinu raspisale su novu ponudu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 04.08.2019.

16:10

Kuršumlijska banja na prodaju: Niko se nije javio da je kupi
Ilustracija FOTO: Depositphotos, Slast

Osim ove, na prodaji je i Vranjska banja.

Iako se na oglas potencijalni kupci mogu javljati tek nekoliko dana, za Kuršumlijsku banju zasad nije bilo zainteresovanih, dok se za Vranjsku banju potencijalni kupci raspituju, saznaje Politika.

Ovo nisu ni prve, ni dve poslednje banje koje će se naći na licitaciji, budući da su fond PIO i direkcija još prošle godine oglasili prodaju 30 lečilišta u Srbiji, s tim što će prvi biti privatizovan Žubor.

Pored Kuršumlijske, u prvom redu privatizuju se i Specijalna bolnica Bujanovac, Banja Koviljača, Niška banja, Zlatibor, Sokobanja, Ribarska, Merkur u Vrnjačkoj banji, Gejzir u Sijarinskoj banji, Institut za lečenje i rehabilitaciju u Niškoj Banji i termal u Vrdniku.

S tim što kod većine ovih banja može da se govori o prodaji nepokretnosti, dok izvorište geotermalne vode ostaje u državnom vlasništvu, piše Politika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: