U dva šumadijska sela pobili sve svinje: Moguća pojava zarazne bolesti?

Zbog sumnji na moguću pojavu zarazne bolesti, nadležne službe Uprave za veterinu su izvršile eutanaziju svih svinja u selu Rabrovac.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 02.08.2019.

17:25

U dva šumadijska sela pobili sve svinje: Moguća pojava zarazne bolesti?
Foto: Epa, FOCKE STRANGMANN

Kako su za Tanjug rekli u Upravi za veterinu, na osnovu prijavljenog uginuća jedne svinje u zaseoku mladenovačkog sela Rabrovac, nadležne službe Uprave za veterinu su u tom i selu Velika Krsna izvršile eutanaziju svinja i u skladu sa predviđenim procedurama preduzele sve preventivne mere kako bi se zaštitilo zdravlje životinja na tom području.

Uzorci svinja su poslati na laboratorijsku analizu i po dobijanju rezultata biće preduzete sve potrebne mere u skladu sa utvrđenim procedurama.

U toku je, dodaju, isplata novčane nadoknade vlasnicima eutanaziranih životinja koja je utvrđena na osnovu tržišne cene i koju je do sada dobila većina vlasnika svinja.

Pojedini mediji preneli su danas da u selu Velika Krsna veterinarska inspekcija vrši eutanaziju svinja zbog navodne pojave afričke kuge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: